Osteopatia Kasumović


Mudra poslovica kaže: "Zdravlje nije sve, ali kada nema zdravlja, sve ostalo ne vrijedi baš ništa“. Upravo zato je važno brigu o zdravlju započeti dok smo zdravi i na vrijeme osvijestiti činjenicu da vlastitim djelovanjem možemo značajno utjecati na zdravlje, a samim time i na kvalitetu i dugovječnost vlastitog života.

Obratite nam se s punim povjerenjem i uvjerite se u vrhunsku kvalitetu usluga koje Vam pružamo u optimalnom vremenu i ugodnom okruženju.

dr. Senad Kasumović EM, DO

Kontaktirajte nas


B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska
Tel. +385 1 33 14 444
Mob. +385 98 230 406
E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr
Radno vrijeme: Ponedjeljak–petak: 13–21 sat

TRETMANI ZA SPORTAŠE

Uz vrhunsku formu do vrhunskih rezultata

Neovisno radi li se o profesionalnim ili rekreativnim sportašima, činjenica je da su izloženi većim fizičkim naporima i da je vjerojatnost od ozljeda kod njih veća. S druge strane, profesionalni sport zahtjeva vrhunske rezultate za čije je ostvarenje potrebno znatno više od same fizičke pripreme jer su zahtjevi na organizam sportaša uvelike nadmašili fiziološke kapacitete ljudskog organizma.

sportske ozljede

Osteopatia Kasumović tretira sportaše i dovodi ih u odgovarajuću formu različitim metodama – osteopatijom, MCU tretmanom, spinalnom dekompresijom i sportskom masažom. Metode je moguće primjenjivati zasebno, ali ih se često primjenjuje u kombinaciji, ovisno o postojećem stanju organizma i stanju koje se tretmanom želi postići.

Sve metode koristite se kako za ublažavanje i otklanjanje povreda i bolova, tako i u preventivne svrhe, radi postizanja i očuvanja optimalne forme sportaša.

OSTEOPATIJA I SPORT

Osteopatija se u sportu vrlo uspješno primjenjuje kod saniranja ozljeda i bolnih stanja, ali i u svrhu podizanja funkcionalnosti, a samim time i sposobnosti – snage, brzine, izdržljivosti, preciznosti, koordinacije i fleksibilnosti, čime se sportaše osposobljava za vrhunske rezultate. Primjenjuje se i po završetku profesionalne karijere sportaša jer je čest slučaj da nagli prekid karijere dovede do opuštanja mišića, što uz prekomjernu tjelesnu težinu utječe na oštećenje i ozljedu zglobova. U sportu je ozljede nemoguće izbjeći, ali je važno znati da se održavanjem organizma u optimalnoj formi uvelike može utjecati na njihovo smanjenje. Neliječene ozljede vrlo često dovode do težih ozljeda i poteškoća što može rezultirati rigidnim posljedicama poput prijevremenog završetka sportske karijere.
O uspješnosti primjene osteopatije u sportu govori podatak da su posljednjih godina osteopati sastavni dio profesionalnog tima velikog broja klubova i reprezentacija.

Najčešće sportske ozljede i poteškoće koje se tretiraju osteopatijom:

 • ozljede Ahilove tetive
 • bolovi u leđima
 • tendinitis bicepsa
 • učestali problemi s koljenom
 • smrznuto rame
 • bolovi u stopalu
 • bolovi u kuku
 • ozljede koje dulje vrijeme ne prolaze
 • perzistentne ozljede tetive, istegnuće lista noge
 • ozljede nastale pri trčanju
 • ozljede nastale uslijed čestog naprezanja
 • išijas
 • ozljede i uganuće zglobova, razna iščašenja
 • ozljede lakta poznate kao „teniski“ i „golf“ lakat

Više o metodama i primjeni osteopatije pročitajte ovdje.

MCU I SPORT

Profesionalni i rekreativni sportaši u mnogim su sportovima izloženi udarcima u vrat koji uzrokuju akutnu i neugodnu bol. Često se događa da je nemoguće utvrditi izvor boli jer CT i rendgen uređaji ne ukazuju na fizička oštećenja. Zahvaljujući MCU uređaju moguće je u svakom individualnom slučaju precizno utvrditi stupanj oslabljenosti vratnih mišića i ciljano djelovati na njihovo jačanje, a time i na otklanjanje bolova. MCU pruža daleko više od tradicionalnih metoda kratkoročnog rješavanja boli. Primjena MCU tretmana dovodi do trajnog rješavanja boli u vrlo kratkom vremenu. Nakon samo tri tjedna primjene MCU tretmana snaga vratnih mišića se udvostručuje, a razina boli upola smanjuje.

Više o MCU metodi i njezinoj primjeni pročitajte ovdje.

SPINALNA DEKOMPRESIJA I SPORT

Pojačani fizički napori kojima su sportaši tijekom sportske aktivnosti izloženi često dovode do različitih bolnih ozljeda, posebice u predjelu donjeg dijela leđa, vrata, ruku i nogu. Ozljede se vrlo uspješno saniraju primjenom metode spinalne dekompresije koja koristeći sofisticiranu računalnu tehnologiju nježno isteže kralježnicu, smanjujući pritom pritisak u diskovima i zglobovima i pojačavajući prirodni proces cijeljenja.

Oštećenja i disfunkcionalnost diskova česta su pojava. Uslijed učestalog ponavljanja određenih aktivnosti i opterećenja, vlakna diska slabe i stvaraju se pukotine kroz koje istječe želatinozna jezgra što predstavlja početak bulginga ili hernijacije diska.

Primjenom metode spinalne dekompresije poboljšava se protok krvi i izmjena hranjivih tvari u ozlijeđenom području. Negativan pritisak stvoren dekompresijom smanjuje pritisak unutar diska i pritisak na živce, eliminirajući pritom bol i disfunkciju i dozvoljavajući da hernija i bulbing diska budu uvučeni natrag na odgovarajuće mjesto. Primjena spinalne dekompresije omogućava sportašima brz oporavak i povratak sportskim aktivnostima.

Više o metodi spinalne dekompresije i njezinoj primjeni pročitajte ovdje.

SPORTSKA MASAŽA

Kod sportske masaže naglasak je stavljen na prevenciju i liječenje povreda mišića i tetiva. Primjenjuje se u cilju postizanja optimalne fizičke pripremljenosti sportaša, njihovog bržeg i kvalitetnijeg oporavka nakon zahtjevnih sportskih natjecanja, ali i u cilju što kvalitetnije izvedbe tijekom treninga. Osim profesionalnih sportaša često je koriste i sportaši amateri, osobe izložene većim tjelesnim naporima i osobe koje pate od kronične boli u određenom dijelu tijela ili im je ograničen opseg pokreta. Primjena sportske masaže utječe na poboljšanje cirkulacije, povećanje fleksibilnosti tijela, smanjenje umora i poboljšanje tjelesne izdržljivosti.

Više o dostupnim oblicima masaže i njihovoj primjeni pročitajte ovdje.

Otklonite bolove u kralježnici, zglobovima i glavi, ubrzajte oporavak organizma, oslobodite se stresa i vratite svoje tijelo u ravnotežu.

Kontaktirajte nas već danas i rezervirajte svoj termin.

B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska · Tel. +385 1 33 14 444 · Mob. +385 98 230 406 · E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr · Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 13 – 21 sat

Copyright © Osteopatia Kasumović 2013. Sva prava pridržana.