Osteopatia Kasumović


Mudra poslovica kaže: "Zdravlje nije sve, ali kada nema zdravlja, sve ostalo ne vrijedi baš ništa“. Upravo zato je važno brigu o zdravlju započeti dok smo zdravi i na vrijeme osvijestiti činjenicu da vlastitim djelovanjem možemo značajno utjecati na zdravlje, a samim time i na kvalitetu i dugovječnost vlastitog života.

Obratite nam se s punim povjerenjem i uvjerite se u vrhunsku kvalitetu usluga koje Vam pružamo u optimalnom vremenu i ugodnom okruženju.

dr. Senad Kasumović EM, DO

Kontaktirajte nas


B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska
Tel. +385 1 33 14 444
Mob. +385 98 230 406
E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr
Radno vrijeme: Ponedjeljak–petak: 13–21 sat

OSTEOPATSKI TRETMAN

 

Osteopat tretira dijelove tijela koji ne funkcioniraju ili čija je funkcija oslabljena. Često se događa da problem kulminira kada se organizam, već opterećen nizom problema koje je do određenog trenutka uspijevao sam kompenzirati, suoči s dodatnim problemom, nakon čega više nije u stanju nositi se sa svime i kao posljedica toga javlja se oboljenje.

Kod osteopatskog tretmana primarno je rješavanje akutne boli, no najvažnije je ponovno aktiviranje procesa samoizlječenja organizma.

Osteopatija djeluje na način da osteopat putem ručne metode utvrđuje izvor tenzija i blokada u tijelu koje mogu uzrokovati bol, oslabljenu cirkulaciju, ograničenu i otežanu pokretljivost ili neke druge tjelesne disfunkcije. Nakon toga, primjenjujući odgovarajuću tehniku, osteopat oslobađa tkivo od napetosti čime se poboljšava prokrvljenost, cirkulacija i pokretljivost i na taj način utječe na ispravno funkcioniranje organizma.

Reakcija tijela nakon prvog tretmana odlučujuća je za sljedeću razinu tretmana. Moguće je da se prvotno javi potreba za samobalansiranjem tijela, u kojem slučaju će osteopat preispitati druge dijelove tijela klijenta i ovisno o stanju, savjetovati klijenta i uputiti ga u svakodnevno vježbanje.

Važno je da klijent sam stekne osjećaj da ima pod kontrolom vlastito tijelo.

Osteopatski tretman uvijek se izvodi ručno, a tehnika koju osteopat primjenjuje u konkretnom slučaju zavisi od dijelova tijela koje je potrebno tretirati.

Parijetalna ili strukturna osteopatija primjenjuje se za tretiranje mišića, zglobova, ligamenata i kostiju, viscelarna ostepatija namjenjena je tretiranju unutarnjih organa dok se kraniosakralna osteopatija koristi pri tretiranju glave, trtice i središnjeg sustava za upravljanje mozgom.

Osteopat se prilikom tretmana služi raznim tehnikama poput tehnike mišićne energije (grčenje i opuštanje mišića radi oslobađanja zglobova, mišića i veziva), miofascijalne tehnike (za uklanjanje boli u vezivnom i mišićnom tkivu), tehnike za drenažu limfe (za poboljšanje protoka limfe i izmjenu tvari) i reflex tehnike (kod poboljšanja rada važnih organa u slučaju njihovog oslabljenog funkcioniranja).

Reakcija na osteopatski tretman obično se javlja unutar dva tjedna od izvršenog tretmana, nakon što tijelo ponovno uspostavi vlastitu ravnotežu. Učestalost tretmana i njihov konačni broj ovisi o vrsti poteškoće, stanju organizma i njegovoj reakciji na primjenjenu terapiju. S poboljšanjem stanja organizma, smanjuje se učestalost tretmana. Kada se postigne potpuno stanje ravnoteže, poželjno ga je održavati preventivnim tretmanima po potrebi.

 

Usluge Osteopatije Kasumović:

DIJAGNOSTIČKI PREGLED OSTEOPATSKI TRETMAN MCU SPINALNA DEKOMPRESIJA MASAŽA

Otklonite bolove u kralježnici, zglobovima i glavi, ubrzajte oporavak organizma, oslobodite se stresa i vratite svoje tijelo u ravnotežu.

Kontaktirajte nas već danas i rezervirajte svoj termin.

B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska · Tel. +385 1 33 14 444 · Mob. +385 98 230 406 · E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr · Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 13 – 21 sat

Copyright © Osteopatia Kasumović 2013. Sva prava pridržana.