Osteopatia Kasumović


Mudra poslovica kaže: "Zdravlje nije sve, ali kada nema zdravlja, sve ostalo ne vrijedi baš ništa“. Upravo zato je važno brigu o zdravlju započeti dok smo zdravi i na vrijeme osvijestiti činjenicu da vlastitim djelovanjem možemo značajno utjecati na zdravlje, a samim time i na kvalitetu i dugovječnost vlastitog života.

Obratite nam se s punim povjerenjem i uvjerite se u vrhunsku kvalitetu usluga koje Vam pružamo u optimalnom vremenu i ugodnom okruženju.

dr. Senad Kasumović EM, DO

Kontaktirajte nas


B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska
Tel. +385 1 33 14 444
Mob. +385 98 230 406
E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr
Radno vrijeme: Ponedjeljak–petak: 13–21 sat

POJAM I POVIJEST NASTANKA

 

Andrew Taylor Still, dr. med.

Osteopatija je medicinska metoda koja se zasniva na preciznim manualnim zahvatima i definiranim načelima. Polazi od stajališta da je uzrok poremećaja važniji od simptoma i usredotočena je na njegovo uklanjanje. Pri pregledu i tretmanu osteopat se koristi isključivo rukama, primjenjujući tehniku ovisno o povijesti bolesti, osobnom razvoju i trenutnom stanju klijenta.

Osteopatija uzima u obzir organizam kao cjelinu za čije je ispravno funkcioniranje potrebna dinamička ravnoteža, pomaže tijelu uspostaviti ravnotežu i eliminirati utjecaje koji je narušavaju. Tijelo u dinamičkoj ravnoteži rezultat je skladnog međuodnosa svih struktura. Ukoliko je ovaj međuodnos prekinut, javlja se neravnoteža uslijed koje se kod najslabijeg ili najizloženijeg  dijela tijela može pojaviti nepravilnost u radu ili oboljenje.

Pristup osteopata klijentu uvijek je osoban, a nastale poteškoće tretiraju se individualno. Poteškoće se često javljaju u obliku napetosti, lošeg držanja tijela i ograničene tjelesne pokretljivosti i kao takve se u većini slučajeva tretiraju blagim tehnikama.

Osnovu osteopatskog liječenja postavio je 1874. godine američki liječnik Andrew Taylor Still, kao odgovor na zdravstvene poteškoće unutar obitelji, koje tretirane konvencionalnom medicinom nisu dale odgovarajuće rezultate, ali i kao odgovor na pretjeranu primjenu terapije u vremenu u kojem je živio. Nakon proučavanja više koncepata s temeljem u filozofiji i prirodnim znanostima, Still je težio pronalaženju novih načina liječenja bolesnika. Prikupio je i razvio određene tehnike i principe u liječenju rukama i metodu nazvao osteopatija.

1892. godine Still je osnovao prvu školu osteopatije kako bi prenio stečeno znanje. Zanimljivo je da je Američka škola osteopatije u to vrijeme bila prva medicinska institucija koju su mogle pohađati žene. Stillov angažman nije bio vezan samo uz segment medicine. Njegova djela i teorije inspirirane borbom za nezavisnost i osobnu slobodu, rezultirale su konkretnim pomicanjem granica na području osobnih sloboda i nezavisnosti.

 

Detaljnije o osteopatiji:

POJAM I POVIJEST NASTANKAPOSEBNOSTI I PREDNOSTIPRIMJENA OSTEOPATIJEPRINCIPI OSTEOPATIJE

 

Otklonite bolove u kralježnici, zglobovima i glavi, ubrzajte oporavak organizma, oslobodite se stresa i vratite svoje tijelo u ravnotežu.

Kontaktirajte nas već danas i rezervirajte svoj termin.

B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska · Tel. +385 1 33 14 444 · Mob. +385 98 230 406 · E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr · Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 13 – 21 sat

Copyright © Osteopatia Kasumović 2013. Sva prava pridržana.