Osteopatia Kasumović


Mudra poslovica kaže: "Zdravlje nije sve, ali kada nema zdravlja, sve ostalo ne vrijedi baš ništa“. Upravo zato je važno brigu o zdravlju započeti dok smo zdravi i na vrijeme osvijestiti činjenicu da vlastitim djelovanjem možemo značajno utjecati na zdravlje, a samim time i na kvalitetu i dugovječnost vlastitog života.

Obratite nam se s punim povjerenjem i uvjerite se u vrhunsku kvalitetu usluga koje Vam pružamo u optimalnom vremenu i ugodnom okruženju.

dr. Senad Kasumović EM, DO

Kontaktirajte nas


B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska
Tel. +385 1 33 14 444
Mob. +385 98 230 406
E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr
Radno vrijeme: Ponedjeljak–petak: 13–21 sat

SPINALNA DEKOMPRESIJA

 

bolova u donjem dijelu leđaSpinalna dekompresija izrazito je uspješan, neoperativni postupak za oslobađanje od bolova u donjem dijelu leđa, vratu, rukama i nogama. Postupak koristi računalnu tehnologiju i sofisticiranu opremu kojom se nježno isteže kralježnica, smanjujući pritom pritisak u diskovima i zglobovima i pojačavajući prirodni proces cijeljenja.

Spinalna dekompresija započela je s primjenom u SAD-u gdje je posljednjih godina postala glavna metoda u liječenju poteškoća uzrokovanih funkcionalnim poremećajima kralježnice i degeneracijom diska. Pokazala je značajne prednosti u odnosu na klasičnu trakciju kralježnice koja se primjenjuje s namjerom rasterećenja zglobova, mišića i pripadajućih struktura. Provedena istraživanja pokazala su da u slučaju klasične trakcije tijelo reagira kontrakcijom na statičko rasterećenje što onemogućava zacjeljenje i rehidrataciju diska, dok se primjenom spinalne dekompresije izbjegava mišićna kontrakcija, uslijed sofisticirane tehnologije kojom se kontrolira varijacija rasterećenja kralježnice.

Spinalna dekompresija uzrokuje negativan pritisak unutar diska koji stvara osmotski pad tlaka, uslijed čega dolazi do pritjecanja nutrijenata i vode u oštećeni disk što omogućava njegovo zacjeljivanje i vraćanje odgovarajuće funkcije.

Oštećenja i disfunkcionalnost diskova česta su pojava. Tijekom starenja, uslijed učestalog ponavljanja određenih aktivnosti i opterećenja (npr. sjedenje u istom položaju dulje vrijeme), vlakna diska slabe i stvaraju se pukotine kroz koje istječe želatinozna jezgra što predstavlja početak bulginga ili hernijacije diska.

Primjenom spinalne dekompresije poboljšava se protok krvi i izmjena hranjivih tvari u ozlijeđenom području. Negativan pritisak stvoren dekompresijom smanjuje pritisak unutar diska i pritisak na živce, odstranjujući pritom bol i disfunkciju i dozvoljavajući da hernija i bulbing diska budu uvučeni natrag na odgovarajuće mjesto.

Zdravi diskovi hrane se i oksigeniraju stalnim recikliranjem tekućine diska. Pri pokretu disk ”usisava” tekućinu bogatu kisikom i hranom i ”izbacuje” otpadnu tekućinu. Ukoliko je disk ozlijeđen, prestaje njegova sposobnost za zadržavanjem hidratacije, postaje krhak i dolazi do njegovog degeneriranja. Spinalna dekompresija pomaže degeneriranom disku izmjenu hranjivih tvari ”pumpanjem” koje omogućava prijenos tekućina, hranjivih tvari i kisika natrag u disk.

Dokazana učinkovitost spinalne dekompresije u liječenju poteškoća uzrokovanih deformacijama diska iznosi 86% .

Istraživanja provedena u SAD-u pokazala su da 80-90% odraslih osoba doživi bolove u donjem dijelu leđa te da su oni vodeći uzrok nesposobnosti kod ljudi mlađih od 45 godina i drugi vodeći uzrok posjeta liječniku. Navedene činjenice dovoljan su razlog da se kralježnici na vrijeme posveti potrebna pažnja i preventivno djeluje u smislu očuvanja njezine funkcionalnosti i zdravlja.

Stanja koja se učinkovito liječe spinalnom dekompresijom:

 • hernija (protruzija) diska
 • bulging (ispupčenost) diskabolova u donjem dijelu leđa
 • išijas
 • spondilolisteza
 • degenerativne bolesti diska
 • spinalna stenoza
 • kompresivna fraktura kralješka
 • bol u donjem dijelu leđa i vratu
 • trnci u rukama i/ili nogama
 • glavobolja, vrtoglavica
 • fasetni sindrom
 • radikulopatija (uklještenje živca)
 • skolioza

Usluge Osteopatije Kasumović:

DIJAGNOSTIČKI PREGLED OSTEOPATSKI TRETMAN MCU SPINALNA DEKOMPRESIJA MASAŽA

Otklonite bolove u kralježnici, zglobovima i glavi, ubrzajte oporavak organizma, oslobodite se stresa i vratite svoje tijelo u ravnotežu.

Kontaktirajte nas već danas i rezervirajte svoj termin.

B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska · Tel. +385 1 33 14 444 · Mob. +385 98 230 406 · E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr · Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 13 – 21 sat

Copyright © Osteopatia Kasumović 2013. Sva prava pridržana.