Osteopatia Kasumović


Mudra poslovica kaže: "Zdravlje nije sve, ali kada nema zdravlja, sve ostalo ne vrijedi baš ništa“. Upravo zato je važno brigu o zdravlju započeti dok smo zdravi i na vrijeme osvijestiti činjenicu da vlastitim djelovanjem možemo značajno utjecati na zdravlje, a samim time i na kvalitetu i dugovječnost vlastitog života.

Obratite nam se s punim povjerenjem i uvjerite se u vrhunsku kvalitetu usluga koje Vam pružamo u optimalnom vremenu i ugodnom okruženju.

dr. Senad Kasumović EM, DO

Kontaktirajte nas


B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska
Tel. +385 1 33 14 444
Mob. +385 98 230 406
E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr
Radno vrijeme: Ponedjeljak–petak: 13–21 sat

        NAJČEŠĆA PITANJA

 

1. Što je osteopatija?

Osteopatija je medicinska metoda koja se zasniva na preciznim manualnim zahvatima i principima. Osteopatski tretman i pregled uvijek su prilagođeni induvidualnim potrebama. To znači da se postupak razlikuje od tretmana do tretmana i od klijenta do klijenta.

Osteopatski tretman uzima u obzir organizam kao cjelinu za čije je ispravno funkcioniranje potrebna dinamička ravnoteža. Upravo osteopatija pomaže tijelu pronaći ravnotežu i omogućiti mu da eliminira utjecaje koji je narušavaju.

Tijelo u dinamičkoj ravnoteži rezultat je skladnog međuodnosa svih struktura. Ukoliko je ovaj međuodnos prekinut, javlja se neravnoteža uslijed koje se kod najslabijeg ili najizloženijeg dijela tijela može javiti nepravilnost u radu ili oboljenje.

2. Kako osteopatija djeluje?

Osteopatija djeluje na način da osteopat putem ručne metode utvrđuje izvor tenzija i blokada u tijelu koje mogu uzrokovati bol, oslabljenu cirkulaciju, ograničenu i otežanu pokretljivost ili neke druge tjelesne disfunkcije. Nakon toga, primjenjujući odgovarajuću tehniku, osteopat oslobađa tenzije u tkivu čime se poboljšava prokrvljenost, cirkulacija i pokretljivost i na taj način utječe na ispravno funkcioniranje organizma.

3. Postoji li razlika između osteopatije i kiropraktike?

Osteopatija je metoda koja je vremenski nastala prije kiropraktike i u kojoj počivaju njezini korijeni. Iako obje metode pri tretmanu koriste manualnu tehniku i holistički pristup, ipak se razlikuju u određenim važnim elementima.

Kiropraktika je usredotočena na koštano-mišićni sustav i otklanjanje boli i poteškoća tog sustava dok je osteopatija usredotočena na organizam u cjelini, pronalazeći i odstranjujući uzroke koji su doveli do bolesti ili poteškoće, a ne samo tretirajući posljedice. Upravo zbog toga se često događa da se osteopatijom liječe i razne respiratorne, probavne i druge bolesti i poteškoće koje naizgled nisu usko povezane s kostima i zglobovima, što ujedno predstavlja i temeljnu razliku između ove dvije metode.

4. Što mogu očekivati od prvog posjeta osteopatu?

Prilikom prvog posjeta klijent upoznaje osteopata s razlozima dolaska, postojećim stanjem i cjelokupnom anamnezom koja predstavlja detaljne navode o bolesti, simptomima i duljini trajanja problema. Ukoliko se radi o bolnim stanjima, važan je što je moguće detaljniji opis boli, mjesto na kojem se bol javlja, naznaka da li se bol širi i u kojim smjerovima, u koje doba dana se javlja i sl. Navedene informacije važne su za određivanje daljnje terapije.

Nakon toga slijedi detaljan pregled tijela, kako bi osteopat dobio opću sliku stanja organizma i odredio prirodu i jačinu problema.

5. Kako izgleda osteopatski tretman i koliko vremenski traje?

Osteopatski tretman uvijek se izvodi ručno, a tehnika koju osteopat primjenjuje u konkretnom slučaju zavisi od dijelova tijela koje je potrebno tretirati.

Parijetalna ili strukturna osteopatija primjenjuje se za tretiranje mišića, zglobova, ligamenata i kostiju, viscelarna ostepatija namjenjena je tretiranju unutarnjih organa dok se kraniosakralna osteopatija koristi pri tretiranju glave, trtice i središnjeg sustava za upravljanje mozgom.

Duljina trajanja osteopatskog tretmana u prosjeku iznosi 30 minuta.

6. Koliko je tretmana potrebno obaviti u svrhu otklanjanja problema?

Učestalost tretmana i njihov konačan broj ovisi o vrsti poteškoće, stanju organizma i njegovoj reakciji na primjenjenu terapiju. Uvid u stanje organizma osteopat stječe nakon prvog pregleda i tada je u mogućnosti ocijeniti optimalan broj tretmana koje je potrebno napraviti u svrhu poboljšanja stanja klijenta.

7. Što se osteopatijom može liječiti?

Primjenom osteopatije uspješno se utječe na otklanjanje čitavog niza poteškoća kao što su bol u leđima, vratu, zglobovima i ramenima, napetost, loše držanje tijela, ograničena tjelesna pokretljivost, sportske ozlijede, glavobolja, smetnje pri spavanju, problemi s koncentracijom, problemi povezani sa stresom, šum u ušima.

Primjena osteopatije uspješna je i kod oboljenja unutarnjih organa, bolova u trudnoći, ginekoloških problema, bolnih menstruacija, neplodnosti kod muškaraca i žena, poteškoća s disanjem, respiratornih disfunkcija, probavnih smetnji, žgaravice, podrigivanja, inkontinencije, pada imuniteta, migrene, astme, sinusitisa, vrtoglavice, spondiloze i depresije.

8. Mogu li se osteopatskim metodama tretirati djeca?

Mogu. Indikacije za primjenu osteopatije kod djece su probavni problemi, poteškoće pri gutanju, nekontrolirani plač, povraćanje, nesanica, alergije, deformacija kostiju lubanje, iskrivljenja vrata, kralježnice, kuka, koljena i stopala, mucanje, teškoće pri disanju, poremećaji u ponašanju, vrtoglavice i glavobolje, ozljede mozga i sl.

9. Postoje li poteškoće ili bolesti koje se osteopatijom ne mogu liječiti?

Osteopatijom se ne mogu liječiti degenerativne, genetske i infektivne bolesti poput karcinoma, AIDS-a, multiple skleroze i drugih bolesti koje po svojoj strukturi pripadaju trima navedenim kategorijama.

10. Mogu li se usluge koje pruža Osteopatia Kasumović koristiti u preventivne svrhe?

Sve usluge (osteopatske usluge, spinalna dekompresija i masaža) poželjno je koristiti u preventivne svrhe radi očuvanja zdravlja i pospješenja kvalitete života. Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), zdravlje je stanje potpunog fizičkog, mentalnog, duševnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti. Upravo metode koje se primjenjuju u našoj ordinaciji utječu na cjelovito održavanje zdravlja. Ljudi su često skloni traženju pomoći u trenutku kada se jave bolovi, no bolna stanja su znak da su promjene, deformacije ili poteškoće već nastupile. Pravodobna briga o zdravlju potreba je i dužnost svih nas i neusporedivo malen ulog u odnosu na kvalitetu života koju nam zdrav organizam pruža zauzvrat.

11. Na koji je način moguće naručiti se na pregled?

– putem telefona, pozivom na broj +385 1 3314 444, odnosno na broj +385 98 230 406

– putem e-maila na adresu: info@osteopatia-kasumovic.hr

– osobnim dolaskom na adresu: B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić

12. Kakvo je radno vrijeme ordinacije?

Ordinacija radi svakog radnog dana u vremenu od 13 do 21 sat.

13. Koliko je potrebno čekati na pregled i tretman?

Ukoliko se radi o klasičnom pregledu, klijent može dogovoriti tretman putem telefona, e-maila ili osobno, dolaskom u ordinaciju.

14. Da li je potrebno prije posjeta osteopatu obaviti određene liječničke pretrage?

Prije posjeta osteopatu nije potrebno obavljati nikakve posebne liječničke pretrage, no ukoliko ih je klijent iz nekog razloga već obavio, poželjno je da slike i nalaze pretraga donese na pregled.

15. Mogu li se osteopatski tretmani primjenjivati paralelno s tretmanima konvencionalne medicine?

Osteopatski tretmani mogu se primjenjivati paralelno s klasičnim medicinskim tretmanima, u dogovoru s liječnikom konvencionalne medicine i ovisno o svakom pojedinom slučaju.

Otklonite bolove u kralježnici, zglobovima i glavi, ubrzajte oporavak organizma, oslobodite se stresa i vratite svoje tijelo u ravnotežu.

Kontaktirajte nas već danas i rezervirajte svoj termin.

B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska · Tel. +385 1 33 14 444 · Mob. +385 98 230 406 · E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr · Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 13 – 21 sat

Copyright © Osteopatia Kasumović 2013. Sva prava pridržana.