Osteopatia Kasumović


Mudra poslovica kaže: "Zdravlje nije sve, ali kada nema zdravlja, sve ostalo ne vrijedi baš ništa“. Upravo zato je važno brigu o zdravlju započeti dok smo zdravi i na vrijeme osvijestiti činjenicu da vlastitim djelovanjem možemo značajno utjecati na zdravlje, a samim time i na kvalitetu i dugovječnost vlastitog života.

Obratite nam se s punim povjerenjem i uvjerite se u vrhunsku kvalitetu usluga koje Vam pružamo u optimalnom vremenu i ugodnom okruženju.

dr. Senad Kasumović EM, DO

Kontaktirajte nas


B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska
Tel. +385 1 33 14 444
Mob. +385 98 230 406
E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr
Radno vrijeme: Ponedjeljak–petak: 13–21 sat

PRINCIPI OSTEOPATIJE

 

Principi osteopatije isti su od začetka osteopatske metode i predstavljaju osnovu svakog osteopatskog tretmana. No, svaki osteopat ima vlastiti, osobni pristup pacijentu, pri čemu je i svaki tretman specifičan.

Moj cilj je da osteopat razmišlja filozofski i traži uzrok.

– Andrew Taylor Still, začetnik osteopatskog liječenja                                  

1. Interakcija strukture i funkcije

Molekularni biolog Donald E. Ingber je u istraživanju provedenom na stanicama uočio interakciju između stanične strukture i funkcije; svaka promjena stanične strukture utječe na njezinu funkciju i obrnuto, promjenom funkcije stanice mijenja se i njezina struktura. Ako je struktura zdrava i pokretljiva, i funkcija će biti optimalna.

Ovo osnovno osteopatsko načelo možemo promatrati kroz tretman probavnih organa; organi se konstantno pomiču (klize) zbog pritiska kojem su izloženi prilikom disanja, a osteopatija nastoji poboljšati njihovu funkciju, kroz poboljšanje sposobnosti njihovog klizanja.

2. Autoregulacija (samoizlječenje)

Ljudski organizam kontinuirano je izložen različitim utjecajima. U normalnom stanju on ima mogućnost vlastitog balansiranja i samoizlječenja. Bol ili bolest su znaci da organizam više ne funkcionira ispravno i da se ne može boriti s viškom negativnih utjecaja.

Osteopatskom metodom ne liječi se oboljenje već se kroz manualnu intervenciju pomaže organizmu da vrati svoju prirodnu sposobnost samostalnog funkcioniranja i na taj način pokrene proces samoregulacije odnosno samoizlječenja. 

3. Tijelo kao cjelina

Ljudski organizam predstavlja cjelinu i za njegovo ispravno funkcioniranje potrebna je dinamička  ravnoteža. Upravo osteopatija pomaže tijelu u pronalaženju ravnoteže i eliminiranju utjecaja koji je narušavaju.

Tijelo u dinamičkoj ravnoteži rezultat je skladnog međuodnosa svih struktura. Ukoliko je ovaj međuodnos prekinut javlja se neravnoteža uslijed koje se kod najslabijeg ili najizloženijeg  dijela tijela može javiti nepravilnost u radu ili oboljenje.

Pažljivim pregledom tijela osteopat pronalazi uzrok problema kako bi se oslabljeni ili oboljeli dio tijela reintegrirao u cjelinu.

4. Zakon arterija (život je pokret)

Slobodan i neometan protok svih tjelesnih funkcija i impulsa za organizam znači hranu, a samim time i život.

Ukoliko napetost u nekim dijelovima tijela uzrokuje prestanak dotoka hranjivih tvari i odnos metaboličkog otpada, može doći do nepravilnost u radu tih dijelova tijela ili do njihove bolesti. Uklanjanjem napetosti i njezinog uzroka kroz osteopatski tretman, uspostavlja se ravnoteža kojom tijelo dobivajući dovoljno hranjivih tvari i kisika i eliminirajući otpad, vraća svoju prirodnu sposobnost samostalnog funkcioniranja.

 

Detaljnije o osteopatiji:

POJAM I POVIJEST NASTANKA POSEBNOSTI I PREDNOSTI PRIMJENA OSTEOPATIJE PRINCIPI OSTEOPATIJE

Otklonite bolove u kralježnici, zglobovima i glavi, ubrzajte oporavak organizma, oslobodite se stresa i vratite svoje tijelo u ravnotežu.

Kontaktirajte nas već danas i rezervirajte svoj termin.

B.A. Krčelića 15, 10290 Zaprešić, Hrvatska · Tel. +385 1 33 14 444 · Mob. +385 98 230 406 · E-mail: info@osteopatia-kasumovic.hr · Radno vrijeme: ponedjeljak – petak: 13 – 21 sat

Copyright © Osteopatia Kasumović 2013. Sva prava pridržana.